Запізнення з виходом у поле може обернутися втратами
 
Сівбу ранніх зернових розпочали у шести південних районах Вінниччини. Одночасно у господарствах завершують підживлення озимих культур.
В обласному управлінні агропромислового розвитку стверджують, що загалом господарства забезпечені насінням і пально-мастильними матеріалами, а мінеральних добрив припасли навіть більше від потреби.
— Найважливіше нині не прогавити оптимальні строки сівби, — наголошує директор обласного департаменту агропромислового розвитку Микола Неїлик. — Раптове потепління призводить до того, що волога швидко «тікає» з ґрунту. Запізнення з виходом в поле не те, що на день, а навіть на години, може обернутися втратою урожаю. Особливо це стосується господарств південних районів, де вже припікає до 16—18 градусів тепла.
За прогнозами фахівців, у господарствах краю не вдасться компенсувати недосіяні площі озимих ранніми і пізніми ярими культурами. Минулої осені насіння в ґрунт поклали на площі 351,4 тисячі гектарів, тобто не досіяли майже 50 тисяч гектарів. Загалом зернові на Вінниччині займатимуть майже 860 тисяч гектарів — на 30 тисяч гектарів менше від торішнього показника.