Починаємо матчами проти хорватів

Футбол. Суперником ФК «Олександрія» у третьому кваліфікаційному раунді Ліги Європи-2016/17 буде «Гайдук» зі Спліта. Хорватський клуб у другому раунді виявився сильнішим за румунський КСМС (2:2 і 2:1).
«Гайдук» є бронзовим призером останнього чемпіонату Хорватії. Клуб засновано 1911 року, він — шестиразовий чемпіон своєї нинішньої країни, а також дев’ятиразовий чемпіон колишньої Югославії.
Окрім того, сплітці шість разів вигравали кубок Хорватії та шість разів суперкубок. До речі, в ньому грають двоє українців — Максим Білий та Артем Радченко.

***

Як ми вже повідомляли, і полтавська «Ворскла» отримала суперника у третьому кваліфікаційному раунді Ліги Європи. П’ята команда України, за підсумками минулого сезону, також зіграє з хорватським клубом — «Локомотивом» із Загреба.
Цей колектив народився понад століття тому, 1914 року. Загребський клуб одного разу ставав віце-чемпіоном Хорватії, а також виходив до фіналу кубка країни (сезон-2012/13). Минулого сезону «Локомотив» у національному чемпіонаті фінішував на четвертому місці.
У поточному розіграші Ліги Європи загребці в першому раунді здолали «УЕ Санта-Колома» з Андорри (3:1 і 4:1), а в другому — фінський РоПС (1:1 і 3:0).

«Динамо» заявило ще групу гравців

Чемпіон країни вніс до свого реєстру на сезон-2016/2017 шість гравців. Це насамперед Олег Гусєв та Артем Кравець. Окрім цього дуету відомих виконавців, динамівський склад поповнився Данилою Карасем, Дмитром Мандриченком, Михайлом Удодом та Дмитром Фастовим. Вони потрапили до списку Б.
Новий чемпіонат динамівці починають сьогодні домашнім поєдинком на НСК «Олімпійський» проти «Олександрії». Початок о 19:00.

Місце зустрічі — Осака

Теніс. Ми вже повідомляли про результати жеребкування матчів плей-оф Світової групи Кубка Девіса. Суперники збірної України — японці.
Японська сторона вирішила провести зустріч (17—19 вересня) у тенісному центрі «Уцубо» в місті Осака.