На Рівненському полігоні триває польовий вихід студентів військової кафедри Національного університету водного господарства та природокористування, які незадовго складуть іспити та стануть лейтенантами запасу. Старшокурсники вийшли в поле для того, щоб узагальнити та систематизувати здобуті протягом двох років знання і навики військової справи. Заняття проводяться з вогневої, тактичної, військово-медичної, технічної та інших предметів бойової підготовки. Практична складова включає як фізичну, так і психологічну готовність до виконання завдань.

 

Як зазначив старший викладач військової кафедри згаданого вузу підполковник Олександр ТРОФІМЧУК, важливо, щоб кожен учасник зборів відчув себе у справжньому військовому середовищі. А це організація побуту, проживання та харчування в польових умовах, неухильне виконання розпорядку дня, і звісно, дисципліна.

 

-- Пріоритетним завданням військової кафедри є максимальне впровадження нових форм і методів ведення різних видів бою. Окремим питанням підготовки є облаштування і оборона блокпостів, порядок дій військовослужбовців під час ворожих обстрілів та штурму захисних укріплень, -- наголосив старший офіцер.

 

Віктор ШУБЕЦ,

підполковник.

Фото автора.

 

Голос України