Для дітей селища Оржів, що в Рівненському районі, будують сучасний дитсадок на півтори сотні місць площею дві тисячі квадратних метрів. Його тут чекали майже двадцять років. Адже наприкінці 90-х тодішній дошкільний заклад закрили у зв'язку із банкрутством підприємства, на балансі якого він перебував. Згодом дозволу на відкриття дитячого закладу у цьому приміщенні не давала санстанція.

 

Будівництво нового садка розпочалося у 2013 році. Через брак коштів тоді вдалося лише залити фундамент. Частково будівельні роботи розпочалися у минулому році, а продовжилися цьогоріч. Будівельники вже звели стіни, дах покрили металочерепицею. Також встановили енергозберігаючі вікна із подвійними склопакетами. Нині приміщення утеплюють (на знімку). А всередині приміщення будівельники штукатурять майбутні групи, актову залу та харчоблок для дошкільнят. Завершуються роботи із встановлення мережі опалення, водопостачання та каналізації.

 

Фото надано
прес-службою Рівненської ОДА.

 

Восени на прилеглій території змонтують модульну котельню, що працюватиме на місцевій сировині. Водночас територію дитсадка огородять та проведуть благоустрій.

 

Загальна вартість садка -- 28 мільйонів гривень. Торік із держбюджету на його будівництво надійшло сім мільйонів, цьогоріч -- 6,5 мільйона гривень. Співфінансування з районного бюджету становить 2,5 мільйона. Решту коштів планують отримати від перевиконання обласного та районного бюджетів, або з державного фонду регіонального розвитку в наступному році.

 

Олександра ЮРКОВА.

 

Рівненська область.

 

Голос України