Напруження в зоні бойових дій на сході нашої країни не спадає. За минулу добу (дані на 25.07) російські окупаційні війська 58 разів відкривали вогонь по позиціях наших cил, повідомляє прес-центру АТО.
За даними штабу, 35 обстрілів зафіксовано на маріупольському напрямку: З 122-мм самохідних установок противник бив по Новогригорівці, а з 120 і 82-мм мінометів по Талаківці, Водяному та Старогнатівці. У Широкиному, Талаківці та Водяному ворог також застосував БМП і гранатомети, у Гнутовому — зенітні установки, у Красногорівці — великокаліберні кулемети. За інформацією прес-офіцера оперативно-тактичного командування «Маріуполь» Віталія Кирилова, зіткнення із ДРГ противника стаються майже щодня на маріупольському напрямку.
На донецькому напрямку зафіксовано 21 випадок порушення режиму «тиші». Неспокійно в Авдіївці й Новоселівці Другій, де російські окупанти задіяли 120 і 82-мм міномети, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Крім того, в Авдіївці українські воїни вступили у вогневий контакт із ворожими диверсантами. Противник відступив. Також із мінометів калібром 82 мм противник стріляв по наших укріпленнях поруч із Невельським, Опитним і шахтою «Бутівка», — йдеться в повідомленні.
Водночас зазначається, що на Луганщині окупанти двічі відкривали вогонь по українських бійцях із гранатометів і стрілецької зброї в районі н. п. Оріхове.
Проросійські бойовики збільшили тривалість обстрілів позицій сил АТО. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив заступник директора департаменту Головного управління розвідки МОУ Вадим Скібіцький.
«Починаючи із другої половини травня, ми бачимо постійні обстріли, й кількість обстрілів не зменшується, 60—70 обстрілів щодоби. Якщо говорити про втрати наших воїнів, то тиждень тому у нас теж були великі втрати, загинуло, якщо я не помиляюся, семеро людей, дуже багато було поранених. Так само й цього тижня. У чому зараз проблема й у чому зараз загроза? Противник почав дуже активно застосовувати всі засоби розвідки, які є на окупованих територіях: це й безпілотні літальні апарати, це різні комплекси радіоелектронної розвідки, радіоелектронної боротьби, які дають їм змогу чітко визначати наші позиції, наші координати та коректувати вогонь. Особливо активно застосовуються безпілотники», — заявив він.
За словами представника ГУР МО, тривалість ворожих обстрілів становить дві-три, а то й більше годин. До того ж активно працюють ДРГ противника, активізувалася агентурна розвідка гібридів. «Просто здають наші позиції, і вся інформація про наші війська йде в розпорядження 1 і 2 АК, а після цього ми й бачимо такі результати обстрілів від діяльності ДРГ», — прокоментував ситуацію Вадим Скібіцький.