Три важливі медичні об’єкти готують до здачі цього року на Тернопільщині: інфекційне відділення Тернопільської міської лікарні швидкої допомоги, радіологічний корпус обласної університетської лікарні та кардіоцентр.

Реконструйоване інфекційне відділення обіцяють ввести в експлуатацію до Дня незалежності. Бокси тут будуть повністю автономні, за європейськими стандартами. Палати будуть і для дорослих, і для дітей. Це єдине відділення такого профілю в області. На його реконструкцію 5 млн. грн. виділила держава, стільки само — влада міста.
На створення кардіологічного центру надано понад 20 млн. грн., з них майже 14 млн. витратять на придбання сучасного обладнання, завдяки чому можна буде здійснювати операції на відкритому серці. Стажуватимуться лікарі на базі однієї з польських клінік. Посприяли цьому білоруські колеги.
Великий обсяг робіт належить зробити для реконструкції радіологічного корпусу університетської лікарні, тут ще добудовують лабораторію та централізоване стерилізаційне відділення.
«Цей рік стане проривом у медицині Тернопільщини, — вважає голова облдержадміністрації Степан Барна. — Ми вийдемо на новий рівень у забезпеченні умов лікування населення області».

Тернопільська область.