У Кременчуці жеребкуванням визначили власників понад півтори сотні земельних ділянок із числа учасників бойових дій, інвалідів війни та членів сімей загиблих воїнів.

 

При цьому 97 ділянок надано для будівництва там житлових будинків. Їх споруджуватимуть у колишньому парку "Депутатський" (свого часу депутати міськради посадили в ньому дерева, та вони "не прижилися"). Ще 54 ділянки відвели під будівництво індивідуальних гаражів. Водночас охочих отримати землю на території міста серед згаданих пільговиків було значно більше. Тож довелося влаштувати жеребкування.

 

Провели його у залі засідань міської ради за участю представників влади, громадськості та ЗМІ. Записки з номерами ділянок діставали з прозорої скриньки (на знімку). За таких обставин нарікань на процедуру визначення "щасливчиків", звісно, не було. Водночас усім повідомили про те, що міська влада продовжує пошук і документальне оформлення площ, які невдовзі передадуть учорашнім бійцям. Зокрема, на кінець серпня запланували наступне жеребкування, під час якого визначать власників ділянок, розташованих на двох інших вулицях.

 

Фото
з сайту кременчуцького видання
"Програма плюс".

 

До речі, згадане жеребкування було вже другим (під час першого розподілили 15 ділянок у різних мікрорайонах). Отже, Кременчук став одним із перших міст нашої держави, де налагодили системну роботу з забезпечення захисників Вітчизни землею та, власне, виконання відповідного закону. На жаль, у багатьох інших містах їх просто "відфутболюють", посилаючись на відсутність вільних площ, або пропонують ділянки десь в ярах, на болотах чи взагалі за межами населеного пункту... Хоча за бажання незайняту земельку можна знайти й у великих індустріальних центрах, подібних до Кременчука.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтавська область.

 

Голос України