До другої річниці визволення Попасної від незаконних збройних формувань місцевий краєзнавчий музей презентував нову експозицію. До того ж у незвичайному місці -- на площі Героїв, де відбулося відкриття пам'ятного знака воїнам, загиблим під час АТО.

 

На виставці було представлено прапори батальйонів, які захищали місто, фотографії зруйнованих будівель, фрагменти снарядів, творчі роботи учасника АТО Юрія НІЯДОВА. До цієї дати була створена Дошка пам'яті "Пам'ять не згасне", присвячена загиблим під час АТО військовослужбовцям та мирним мешканцям.

 

Після завершення мітингу до музею завітали бійці батальйону "Донбас", серед яких був і "Почесний громадянин" міста Попасна Тенгіз ТЕТРУАШВІЛІ. У травні 2014 року він добровольцем вступив до батальйону спеціального призначення "Донбас", брав активну участь у визволенні від незаконних збройних формувань Сєверодонецька, Бахмута, Рубіжного, Лисичанська, Краматорська, Слов'янська і Попасної. Під час визволення Попасної від бойовиків 22 липня 2014-го брав участь у встановленні державного прапора України над адміністративною будівлею. Взявши участь у річниці визволення міста, Тенгіз Тетруашвілі відвідав музей разом із своїми побратимами і залишив пам'ятні записи у Книзі відгуків та на прапорі батальйону "Донбас", який був подарований музею два роки тому.

 

Павло ВОРОНЦОВ.

 

Луганська область.

 

Голос України