Українська розвідка встановила нові факти поставок військової техніки, зброї, боєприпасів, палива на територію нашої держави. На залізничну станцію Донецьк-2 прибуло 30 платформ з танками і самохідними артустановками, вагони з особовим складом, цистерни з паливно-мастильними матеріалами.
Таке повідомлення, яке поширили вітчизняні ЗМІ 19 липня, не вперше доводять до відома українців. А де офіційні заяви з цього приводу Верховної Ради, Президента, уряду чи хоча б МЗС? Де звернення до міжнародних структур — ООН, ЄС та й самої Росії? Не треба нам про це розповідати, ми й без того знаємо, хто вбиває наших синів і батьків. Покажіть світу ешелони, які перетинають наш кордон з танками і зброєю. Тоді глава сусідньої держави не буде заявляти «іхтамнєт». Мовчання наших державних структур дає козирі Путіну й Лаврову говорити про відсутність російської зброї і солдатів на Донбасі.
З приводу кожного зафіксованого факту перетину кордону ешелонами з Росії мали б бути категоричні офіційні заяви. А Мінінформації мало б домагатися розміщення фото та відео у світових ЗМІ. Фото російських ешелонів з танками на шпальтах європейських газет відкрили б очі ситим європейцям на те, з ким веде війну Україна.
Дивно, що за весь час подій на Донбасі мені особисто не потрапляла на очі жодна офіційна заява з приводу порушення наших кордонів російськими танками і солдатами. Державні мужі нехтують прописну істину: війну ведуть не тільки на полі бою і не тільки зброєю. Чому так робиться, нам, пересічним громадянам, не зрозуміло.

Василь ПУСТОВІТ, пенсіонер.

Вінниця.