Майже всі територіальні громади Вінниччини виконали завдання з бюджетних надходжень за підсумками першого півріччя нинішнього року. Про це заявив керівник департаменту фінансів Вінницької облдержадміністрації Микола Копачевський.

— Із 697 місцевих рад краю — сільських, селищних, міських (міст районного значення), свої бюджети по доходах (без державних трансфертів), виконали 694 громади, або 99,6 відсотка від загальної кількості, — зазначив він. — На 75 відсотків справилися з піврічним завданням 56 рад, а 30 громад уже прозвітували про виконання річних бюджетних призначень, у них на календарі — новий рік.

Загалом за підсумками першого півріччя до бюджету області надійшло 2,3 мільярда гривень доходів, це 58,5 відсотка від річної суми, затвердженої місцевими радами. Порівняно  з відповідним періодом минулого року скарбнички місцевих бюджетів зросли на сімсот мільйонів гривень. За словами М. Копачевського, позитивну роль у збільшенні коштів відіграла запроваджена в державі фінансова децентралізація. Тепер більше податків залишається на місцях, а сума відрахувань, зокрема, земельного податку зросла у рази. «У такій ситуації громади мають ефективно розпорядитися отриманими коштами, інакше вони залишаться мертвим капіталом», — наголосив керівник департаменту фінансів Вінницької ОДА.

Вінницька область.