Розслідувати крадіжки з нафтогазових мереж і розкрадання лісу — такі завдання поставив перед новим керівництвом Чернігівської обласної прокуратури Юрій Луценко.

За словами Генерального прокурора, жодна справа про «врізання» в транспортні мережі так і не була передана Феміді. Щодо вирубки лісу, до суду дійшла лише справа про незаконне спилювання семи дерев, що завдало 850 гривень збитків.

Юрій Луценко особисто приїхав представляти нового очільника Чернігівської обласної прокуратури Володимира Комашка і не приховував, що знає його лише «за паперами». Відомо, що раніше В. Комашко працював прокурором у Миколаївській області.

Щодо звільненого прокурора Чернігівщини, якого «прославив» народний депутат Олег Ляшко (виклав у соціальні мережі відео розмови з ним, під час якої лунають образи і погрози), то Юрій Луценко був однозначним: «Він не зміг захистити себе, а отже, не зможе захистити державу. Як мінімум, треба було покласти слухавку...».

Новому керівнику обласної прокуратури Генеральний прокурор доручив протягом серпня закінчити перевірку на доброчесність прокурорського корпусу Чернігівщини.

«Уже на всіх сторінках місцевих прокуратур доступні прізвища всіх працівників з їх деклараціями про доходи та доброчесність, — сказав на представленні Юрій Луценко. — Закликаємо громадськість повідомляти про невідповідність вказаних у них даних. Бо коли я бачу, що заступник прокурора області в 2015 році зміг придбати «BMW Х5», то, вочевидь, та преса, яка це написала, не дає йому спокою. А він чомусь забуває розслідувати напади на журналістів та перешкоджання їх професійній діяльності».

Чернігівських журналістів Генеральний прокурор вразив ще й згадуванням прилуцької бізнес-групи «Європа», коріння якої тягнеться з бандитських 90-х років. Нині ж «європейці» поставали депутатами різних рівнів, позаймали хлібні місця в «Ліках України», системі споживчої кооперації, керують політичними проектами.

«Україна іде в Європу, а не підпорядковується місцевим «європейцям», — зазначив Юрій Луценко. Тож слід очікувати гучних справ і, з огляду на обізнаність Генпрокурора, «копати» правоохоронці почнуть із кримінально-політичних угрупувань, які якраз і стоять за врізанням у нафтопроводи на півдні області та вирубуванням лісів на півночі.

Чернігів.

 

 

На знімку: Генеральний прокурор України Юрій Луценко та новий прокурор Чернігівської області Володимир Комашко під час представлення колективу Чернігівської облпрокуратури нового керівника в Чернігові.

Фото Володимира КОВАЛЯ (УНІАН).