Потроху обживаються в Ріо

У суботу на столичній Софійській площі ми урочисто проводжали наших олімпійців до Бразилії. А в понеділок перша група українських атлетів дісталася Ріо-де-Жанейро, де захищатиме честь країни на Іграх ХХХІ Олімпіади.
Український десант робив марш-кидок транзитом через Амстердам. Бразилія, де нині панує зима, зустріла олімпійців хмарною погодою та темрявою. Після проходження всіх формальностей і процесу акредитації українці розмістилися в Олімпійському селищі.
Там тепер мешкають українські спортивні гімнасти, веслувальники, вітрильники, представники стрибків на батуті, стрільби з лука. Українці вже почали тренування на олімпійських об’єктах. З кожним днем українська присутність у Ріо розширюватиметься.
До речі, нас на Олімпіаді буде більше на одного учасника — 206 спортсменів. Рапіристка Ольга Лелейко братиме участь в Іграх ХХХІ Олімпіади. Приємну звістку повідомила Міжнародна федерація фехтування (FІE) Національному олімпійському комітету України.
Річ у тім, що НОК Ізраїлю не використав квоту на участь в індивідуальних змаганнях з фехтування на рапірах. Згідно з рейтингом FІE Ольга Лелейко, котра посідала місце за ізраїльською спортсменкою Делілою Гатуель, дістала олімпійську путівку.

Чемпіонський дует

Армрестлінг. Лас-Вегас (США). Чемпіонат світу. Українські атлети 30-річний Андрій Пушкар (з Кременця) і 23-річний Олег Жох (Рівне) вибороли золоті медалі.
Пушкар, тепер уже одинадцятиразовий чемпіон світу й одинадцятиразовий лауреат європейських першостей, у вирішальній сутичці в надважкій категорії проти представника Казахстану Дмитра Трубина (триразового чемпіона світу) здобув переконливу перемогу — 5:1.
А в фінальному поєдинку категорії Unlіmіted Олег Жох, багаторазовий чемпіон Європи та світу, з таким самим рахунком здолав господаря змагань Крістіана Бінні.

Відомі суддівські бригади

Футбол. Як відомо, завтра українські клуби вступають у боротьбу в третьому кваліфікаційному раунді Ліги Європи. Поєдинок у Загребі (Хорватія) між місцевим «Локомотивом» і полтавською «Ворсклою» обслуговуватимуть австрійські арбітри.
Рефері — Гаральд Легнер. Його помічники — Андреас Гайндрайг та Максиміліан Кольбич. Четвертий рефері — Юліан Вайнбергер.

***

Знаємо також, хто судитиме матч на стадіоні «Ніка» нашої «Олександрії» з хорватським «Гайдуком» (Спліт). Це фахівці з Литви. Рефері — Гедімінас Мажейка, асистенти — Вітаутас Шимкус, Вітеніс Казлаускас, четвертий арбітр — Донатас Сіменас. Делегат 
УЄФА — Едгарс Пукінскас (Латвія). Суддівський спостерігач — Горан Мігалжевич (Чорногорія).

Золотий «запас» французів

Мангайм (Німеччина). Французька збірна здобула найбільшу перемогу у фіналах юнацьких чемпіонатів Європи (U-19).
Франція — Італія 4:0. Голи: Огюстен, 6, Бляc, 19, Тусар, 82, Діоп, 90+2.
Це третя перемога французів на таких змаганнях. Раніше вона тріумфувала 2005 та 2010 років.