Покарання пом’якшено 

Футбол. На засіданні апеляційного комітету ФФУ скоротили термін дискваліфікації гравцям «Дніпра» Романові Зозулі та Руслану Ротаневі до трьох місяців. Дія покарання закінчується 
15 серпня.
А тим часом, Зозуля вчора мав пройти медобстеження в іспанському клубі «Бетіс». Це інформація від Radіo Marca Sevіlla. Очікується, що після проходження обстеження українець підпише контракт з севільським клубом.
За п’ять сезонів у «Дніпрі» 26-річний нападник зіграв 85 матчів, у яких забив 22 м’ячі.

Благородний вчинок форварда

Нападник збірної України і донецького «Шахтаря» Євген Селезньов підтримав дитину із Сумської області, оплативши її лікування, а також подарував клубні сувеніри разом зі своїми іменними бутсами.
Юний Віталій Лайченко грав у футбол зі своїми друзями, коли м’яч залетів на трансформаторну будку. Коли хлопчик хотів його дістати, то отримав сильний удар струмом, після чого знепритомнів.
Віталію зробили операцію з пересадки шкіри на стопі. Реабілітація триватиме майже місяць. Лікарі кажуть, що дитина «народилася в сорочці», адже після удару серце хлопчика на якийсь час зупинилося.

Федерер пропускає Олімпіаду

Теніс. Олімпійський чемпіон Пекіна-2008 (у парі зі співвітчизником Станісласом Вавринкою) і срібний призер Лондона-2012 (одиночний розряд), 17-разовий переможець турнірів серії Grand Slam, третя ракетка світу швейцарець Роджер Федерер не зможе взяти участі в Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро.
Про це повідомив сам тенісист на своїй сторінці у Facebook.
«Мені шкода, але я повідомляю, що змушений пропустити Олімпіаду в Ріо, а також не зможу виступити більше в цьому сезоні. Після консультацій з лікарями і моєю командою я ухвалив складне рішення більше не виходити на корт, оскільки мені потрібна інтенсивна реабілітація після операції на коліні, перенесеної в цьому сезоні», — написав 34-річний Роджер Федерер.

Надаль зіграє в парі

Четверта ракетка світу Рафаель Надаль відновлюється після травми зап’ястя, отриманої на Roland Garros, повільніше, ніж планувалося. Тому, найімовірніше, 30-річний іспанець зможе виступити на Іграх у Ріо тільки в парному розряді.

Допущені лише шестеро

Міжнародна федерація веслувального спорту (FІSA) оголосила, що тільки шістьох російських спортсменів буде допущено до участі в змаганнях з академічного веслування на Олімпійських іграх. Ще 22 російських веслувальників, які увійшли до складу збірної Росії, визнали такими, котрі не відповідають критеріям Міжнародного олімпійського комітету (МОК).