На рахунки Донецької області на відновлення Донбасу зайшли 2,2 млрд. гривень. Про це на сторінці у Фейсбуці повідомив народний депутат України Максим Єфімов (фракція «Блок Петра Порошенка»).

«2,2 млрд. гривень на відновлення Донбасу, за які ми боролися довгі 10 місяців, зайшли на рахунки Донецької області. Ще 400 млн. гривень будуть перераховані до кінця цього тижня», — повідомив парламентарій.

Депутат наголосив, що дано старт масштабній інвестпрограмі. «Намічені плани — проекти, а не прожекти, — сказав М. Єфімов. — І для міст українського Донбасу, які в них беруть участь, справа честі всі намічені проекти втілити в життя. Вперше за багато десятиліть у Краматорська з’явився шанс не нарікати на те, що «ми-то хотіли, але грошей, як завжди, немає», а показати, на що ми здатні, коли гроші є». За словами депутата, на відновлення і розвиток Краматорська передбачено 614 млн. грн. Загалом кошти виділено на 37 проектів.

У свою чергу, керівник Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський написав у Фейсбуці, що 2,2 млрд. гривень коштів загального фонду, переміщених з тимчасово неконтрольованої території, вже надійшли на рахунки області. Будівельні проекти затверджено. Підрядників усіх робіт визначатиме виключно система електронних торгів ProZorro. У Донецькій ОДА створено постійно діючу робочу групу, до складу якої увійдуть представники всіх профільних департаментів: освіти, науки, фінансів, економіки, охорони здоров’я, ЖКГ, інвестицій, базових галузей. Члени робочої групи працюватимуть безпосередньо на місцях і прийматимуть як документацію, так і введення об’єктів в експлуатацію.

П. Жебрівський також повідомив, що Краматорськ до Дня міста чекає гідний подарунок. «Монтажні роботи телевежі на горі Карачун тривають повним ходом. Орієнтовний термін введення в експлуатацію — кінець вересня, темпи виконання залежатимуть від погодних умов, — зазначив посадовець. — Щогла заввишки 180 метрів складатиметься з 24 секцій, привезених з Кіровограда і Тернополя. На вежі буде встановлено передавач потужністю 20 кВт для трансляцій програм УТ-1 і передавачі обласного каналу «ДоТебе». Загалом станція транслюватиме 15 загальноукраїнських каналів і 7 радіостанцій.

За словами П. Жебрівського, у вересні після завершення тендерних процедур також розпочнеться будівництво ще одного знакового для Донеччини об’єкта — підірваного бойовиками мосту поблизу Слов’янська.

Вл. інф.