Туреччина оголосила про готовність приступити до будівництва першої нитки газопроводу «Турецький потік». Як повідомляє DW, про це заявив міністр економіки країни Ніхат Зейбекчі. За його словами, «існують політичні рішення про врегулювання питання з подальшої реалізації проекту», а тема будівництва чорноморського газопроводу нині обговорюється на переговорах з російською стороною. «Турецький потік» вигідний для обох країн», — наголосив міністр.

Крім того, Ніхат Зейбекчі заявив, що Анкара зняла всі законодавчі бар’єри, що перешкоджали будівництву АЕС «Аккую», біля міста Мерсін. У зведенні станції бере участь російська держкомпанія «Росатом». За проектом на території майбутньої АЕС буде побудовано чотири енергоблоки потужністю 1,2 ГВт.
Домовленості про будівництво газопроводу між Росією і Туреччиною по дну Чорного моря було досягнуто в грудні 2014 року. Проект, названий «Турецьким потоком», передбачав прокладення чотирьох ниток загальною потужністю 63 млн. кубометрів газу на рік. Планувалося, що 16 млн. кубометрів постачатиметься в Туреччину, решту обсягу намічено розподіляти через газовий вузол на кордоні із Грецією. Після погіршення політичних відносин між Росією і Туреччиною в листопаді 2015 року реалізацію проекту було припинено.