Прем’єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим у вівторок в інтерв’ю телеканалу Sky News заявив, що чистки в країні ще не закінчені. «Розслідування триває, є люди, які оголошені в розшук. Тому будуть нові затримання і арешти. Процес ще не завершено», — наголосив прем’єр. На підтвердження цих слів у Туреччині було затримано екс-мера Стамбула і видано дозволи на арешти 42 журналістів із різних видань.

За словами прем’єра, на засіданні уряду було ухвалено рішення увічнити пам’ять жертв перевороту в Стамбулі й Анкарі. У столиці одна з головних площ і міст над Босфором буде названо на їхню честь: «Шехідів (мучеників. — «Голос України») 15 липня». Він зазначив, що рішення про перейменування підтримали лідери опозиційних партій.
Біналі Йилдирим висловив розчарування тим, що США не реагують на прохання Туреччини про екстрадицію ідейного організатора перевороту Фетхуллаха Гюлена. «Докази його причетності до перевороту кристально ясні. Ми розчаровані тем, як США ставляться до цього питання, і не можемо зрозуміти, чому влада не може передати нам цю людину», — заявив прем’єр. На його думку, сила стратегічного партнерства США—Туреччина має превалювати над процедурними питаннями. Він ясно дав зрозуміти Вашингтону, що підтримка дружніх відносин залежить від видачі Гюлена, який з 1999 року живе в Пенсільванії. Глава уряду підкреслив, що затримані за підозрою в організації перевороту дали показання, що свідчать про безпосередню причетність проповідника до заколоту проти влади й народу.
Сам Гюлен категорично заперечує свою участь у змові і стверджує, що переворот був «інсценований» Ердоганом і урядом для проведення чисток у країні та зведення рахунків з неугодними військовими й чиновниками.