Лише результати

Футбол. Ліга чемпіонів. Перші матчі третього кваліфікаційного раунду. 27 липня. «Астана» (Казахстан) — «Селтік» (Шотландія, Глазго). 1:1. «Русенборг» (Норвегія, Тронгейм) — АПОЕЛ (Кіпр, Нікосія). 2:1. «Астра» (Румунія, Джурджу) — «Копенгаген» (Данія). 1:1. «Фенербахче» (Туреччина, Стамбул) — «Монако» (Франція). 2:1. «Тренчин» (Словаччина) — «Легія» (Польща, Варшава). 0:1. «Олімпіакос» (Греція, Пірей) — «Хапоель» (Ізраїль, Беер-Шева). 0:0.

Зозуля та Федецький виступатимуть у нових клубах

Нападник збірної України і тепер уже колишній гравець «Дніпра» Роман Зозуля перейшов до іспанського клубу «Реал Бетіс» (Севілья) з Прімеро (інша назва Ла Ліга). Українець підписав угоду на три роки. До нового колективу він приєднається наступного тижня.
«Усі гравці з України й усього світу мріють грати в Ла Лізі, — сказав Зозуля. — Я дуже щасливий, бо моя мрія збулася — став гравцем «Бетіса». Віддам усі сили, щоб фанати клубу були задоволені мною. Обіцяю викладатися в кожній зустрічі на сто відсотків. Сподіваюся, це сприятиме «Бетісу» в здобутті перемог у майбутньому».
За «Реал Бетіс» Роман Зозуля гратиме під номером 18.

***

Оборонець національної команди України 31-річний Артем Федецький, котрий у попередньому сезоні виступав за «Дніпро», став гравцем клубу німецької Бундесліги «Дармштадт». Про деталі контракту поки що не повідомляється. До нової команди Федецький перейшов у статусі вільного агента.
У чемпіонаті України на рахунку Артема 184 поєдинки, в яких він забив 21 гол і зробив 10 результативних передач. У єврокубках уродженець Нововолинська зіграв 51 поєдинок, за збірну України — 52 матчі.
Спортивний директор ФК «Дармштадт» Гольгер Фаг сказав про перехід Артема:
«Федецький — надзвичайно досвідчений гравець, який зробив своє ім’я на міжнародному рівні, що свідчить про його високі якості. Ми дуже раді, що підписали такого досвідченого оборонця».
Український новобранець німецького клубу не зміг отримати улюбленого ігрового номера (44), бо там можна вибирати лише до 40-го. Тому Артем зупинився на 7.

Благородні наміри депутата

Баскетбол. Депутат Миколаївської міськради, головний спонсор та фактичний керівник МБК «Миколаїв» Сергій Кантор має серйозні наміри допомогти клубу розв’язати нагальні проблеми перед початком нового сезону. Про це він заявив нещодавно на зустрічі з місцевими журналістами.
Раніше посаду президента «Миколаєва» обіймав Михайло Козир. Однак поки що передчасно говорити, чи дістанеться це місце Сергієві Кантору. Хоча міська влада ставить завдання зберегти баскетбольний клуб.
Останнього сезону МБК «Миколаїв» фінішував п’ятим у регулярному чемпіонаті Суперліги, а у плей-оф поступився в 1/4 фіналу «Черкаським Мавпам».

Вальдес каже, що готовий битися з Ломаченком

Бокс. Новоспечений чемпіон світу за версією WBO в напівлегкій вазі мексиканець Оскар Вальдес не проти провести бій з чемпіоном світу за цією самою версією, але на категорію вище, українцем Василем Ломаченком, якому він програвав у любителях без шансів — 1:12.
«То було в аматорах, а це професіональний бокс. Тут усіляке може трапитися. Тому я готовий знову битися з Ломаченком», — сказав Оскар Вальдес.
Як відомо, мексиканець став володарем вакантного титулу чемпіона світу за версією WBO в напівлегкій вазі, який раніше належав Василеві Ломаченку. Українець перейшов у важчу категорію і в ній став найсильнішим.