До поліції звернувся дідусь дівчинки з села Біла під Тернополем. Він повідомив, що його шестирічна онука має важку форму онкології. Вартість операції і реабілітації в Італії — 200 тисяч євро. 

Рідні за допомогою волонтерів, небайдужих людей, меценатів змогли зібрати 120 тисяч євро. Коли мама з донечкою перебували в «ОХМАТДИТі», до них навідався представник столичного волонтерського руху Олександр Оленюх (так він відрекомендувався). Запевнив, що його організація може доплатити суму, якої не вистачає, а також візьме на себе усі організаційні витрати. Коли молодий чоловік приїхав у Білу, то не викликав підозри у батька й дідуся: діловий, пристойно вдягнений, легко оперує медичними термінами, тож вони передали йому 120 тисяч євро. Аферист запевнив, що в Італії все готово до приїзду хворої.
Коли мама з дитиною прибули до Рима, там на них ніхто не чекав. Дівчинці стало зле в аеропорту, і її забрала «швидка». Поліція відкрила кримінальне провадження стосовно шахрая. Щоправда, його ще потрібно знайти.

Тернопільська область.