У Македонії після численних спроб представники чотирьох основних політичних партій за участі дипломатів закордонних держав нарешті домовилися про подолання політичної кризи в країні. Про це македонським журналістам розповів посол США в Македонії Джес Бейлі. За його словами, учасники зустрічі знову зберуться 31 серпня, щоб визначити нову дату дострокових парламентських виборів. Припускають, вони можуть відбутися 11 грудня цього року.

Але перед цим тимчасовий уряд повинен забезпечити всі умови для їх проведення. Основна вимога опозиційних формувань — ретельна перевірка виборчих списків з виявленням у них «мертвих душ», законодавче врегулювання щодо недопущення політичного втручання в роботу ЗМІ й підтримка діяльності Спецпрокуратури по боротьбі з корупцією.
Домовленостей різноплановим македонським політикам удалося досягти за допомогою дипломатів, які згладжували гострі кути в дискусіях, під час кожної зустрічі лідерів партій нагадували про толерантність і необхідність йти на поступки. В країні позитивно оцінили зусилля політиків, бо криза й напруга в суспільстві набридли всім і гальмували просування Македонії до ЄС.
Можливо, після дострокових виборів парламент запрацює на повну силу й почне ухвалювати закони, необхідні для євроінтеграції.