Днями під посольством Російської Федерації відбулася акція, щоб привернути увагу до насильницьких зникнень людей в окупованому Криму. Десятки людей, серед яких були і кримські татари, тримали в руках хештег #де_ервін? Ервін Ібрагімов, якого було викрадено 25 травня ц. р., є членом виконавчого комітету Всесвітнього конгресу кримських татар та членом Бахчисарайського районного меджлісу. Його доля досі невідома.
«З моменту окупації в Криму було викрадено 22 осіб, шістьох згодом знайшли мертвими», — написав на сторінці у Фейсбуці Уповноважений Президента з питань кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв. Він закликав не залишатися байдужими до цієї проблеми і підтримати постраждалих від окупації кримчан, сфотографувавшись у Фейсбуці з хештегом #де_ервін?
М. Джемілєв також повідомив, що прокуратурою Автономної Республіки Крим (нагадаємо, що відповідно до наказу в. о. Генерального прокурора України від 12.06.2014 прокуратуру АР Крим передислоковано до Києва) проводиться робота щодо виявлення та фіксації фактів незаконного привласнення державного майна, яке перебуває на тимчасово окупованій території півострова.
Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу відзначив, що прокуратура Автономної Республіки Крим звертається до всіх громадян, кому відомі факти порушень конституційних прав людини на окупованій території півострова Крим, з проханням надати будь-які відомості чи документи, що мають істотне значення для доведення злочинів, учинених представниками окупаційної влади.

Вл. інф.

P.S. Учора в МЗС відкрилася фотовиставка «Зниклі безвісти і загиблі за період окупації Криму Російською Федерацією».

 

 

Співзасновник, координатор громадської ініціативи «Крим. SOS» Таміла Ташева (у центрі) під час акції.

Фото Володимира ФАЛІНА/УНІАН.