Для дітей селища Оржів, що в Рівненському районі, будують сучасний дитсадок на півтори сотні місць площею дві тисячі квадратних метрів. Його тут чекали майже двадцять років. Адже наприкінці 90-х тодішній дошкільний заклад закрили у зв’язку із банкрутством підприємства, на балансі якого він перебував. Згодом дозволу на відкриття дитячого закладу у цьому приміщенні не давала санстанція.

Будівництво нового садка розпочалося у 2013-му. Через брак коштів тоді вдалося лише залити фундамент. Частково будівельні роботи розпочалися у минулому році, а продовжилися цьогоріч. Будівельники вже звели стіни, дах покрили металочерепицею. Також встановили енергозберігаючі вікна із подвійними склопакетами. Наразі приміщення утеплюють (на знімку). А всередині будівельники штукатурять майбутні групи, актову залу та харчоблок для дошкільнят. Завершуються роботи із встановлення мережі опалення, водопостачання та каналізації.

Восени на прилеглій території змонтують модульну котельню, що працюватиме на місцевій сировині. Водночас територію дитсадка огородять та впорядкують.
Загальна вартість садка — 28 мільйонів гривень. 2015-го з держбюджету на його будівництво надійшло 7 мільйонів, цьогоріч — 6,5 мільйона гривень. Співфінансування з районного бюджету становить 2,5 мільйона. Решту коштів планують отримати від перевиконання обласного та районного бюджетів або з державного фонду регіонального розвитку наступного року.

Рівненська область.

Фото надане прес-службою Рівненської ОДА.