Народний депутат від фракції «Самопоміч» Олена Сотник спільно із колегою Романом Семенухою та представниками інших фракцій скерували депутатське звернення до керівників Національного антикорупційного бюро, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Служби безпеки та Міноборони із вимогою провести ґрунтовну перевірку будівництва фортифікаційної споруди «Стіна» на кордоні з Росією.

На початку осені 2014 року Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк презентував на засіданні Кабінету Міністрів проект із облаштування державного кордону між Україною та Російською Федерацією — «Європейський вал» («Стіна»). Це мала бути фортифікаційна споруда з бетонних загорож, контрольно-слідових смуг, сигналізації та ровів для перешкоджання проникненню на нашу територію ворожої військової техніки. На знімках, наданих Оленою Сотник, видно, що нині «Стіна», на зведення якої вже пішло 164 мільйони гривень, — це металева сітка з колючим дротом.

У депутатському зверненні нагадується, що в травні 2015 року розпорядженням Кабміну прийнято інший план заходів, який передбачає інженерно-технічне облаштування україно-російського державного кордону. Згідно з інформацією, розміщеною на сайті «Самопомочі», народні обранці вимагають від контролюючих органів перевірити виконання цих двох проектів та проконтролювати, чи відповідає якість виконання робіт та закупленого обладнання заявленим технічним характеристикам.