Мешканці тимчасово окупованого Криму відтепер матимуть більше оперативної та неупередженої інформації про життя на материковій України. Ретрансляцію передач українського радіо на територію півострова в глибину до сотні кілометрів (включно із містом Джанкой) у тестовому режимі розпочали через передавачі потужністю 1 і 0,25 кВТ. Їх розташували між селами Чонгар та Новомиколаївка Генічеського району.

 

Але це ще не все. Херсонські регіональні радіостанції "Софія" і "Таврія" також отримали ліцензії на використання трьох вільних частот на хвилях 100,9 та 103,6 FM у сусідніх із анексованим Кримом Генічеському та Новотроїцькому районах області, а також у селі Василівка Каховського району. За умовами конкурсу, не менше половини ефірного часу місцевого мовлення віддадуть саме під інформаційні програми, зазначають у прес-службі Херсонської облдержадміністрації.

 

"Умови ліцензії передбачають початок мовлення протягом року з дня її отримання. Та творчі колективи радіостанцій запевняють, що трансляція передач у трьох віддалених районах краю розпочнеться вже до кінця поточного року", -- повідомила "Голосу України" директор Департаменту внутрішньої інформаційної політики Херсонської ОДА Ольга САВЕНКО.

 

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.

 

Херсонська область.

 

Голос України