Представники фракції «Народний фронт» обурені заявами народних депутатів від «Самопомочі» з приводу будівництва «Європейського валу». Поширену раніше інформацію вони називають «інсинуаціями в інтересах Росії». У повідомленні на сайті «Народного фронту» заяви народного депутата Олени Сотник розцінюють як намагання дискредитувати ідею будівництва фортифікаційних споруд, а також як спробу відвернути увагу суспільства від резонансних скандалів із представниками «Самопомочі».

«Нагадаємо, що за час роботи уряду Яценюка на україно-російському кордоні в Чернігівській та Харківській областях облаштовано 230 кілометрів протитанкових ровів та 116 кілометрів рокадних доріг, — йдеться у тексті, оприлюдненому «Народним фронтом». — Також встановлено спостережні вежі, а на найбільш небезпечних напрямах військово-стратегічної системи оборони проведені лінії траншей та ходів». Реалізація проекту розрахована на чотири роки, а в 2015-му посилення оборонних споруд на ділянках, де вторгнення ворога найбільш імовірне, уряд вважав пріоритетом.

Водночас, Олена Сотник, начебто «умисно замовчує, що на початку 2016-го Держфінінспекція вже завершила перевірку використання бюджетних коштів». Єдиним порушенням, за даними представників «Народного фронту», виявилося додаткове фінансування на забезпечення роботи передового аеродрому.