Випадки зловживань та відвертого обману почастішали на курортах Херсонщини. 

Власники приватних готелів на чорноморському і азовському узбережжях краю різко (на 30—50%) підняли вартість проживання та харчування. Також вони почали вигадувати всілякі обмеження для гостей, не передбачені вітчизняним законодавством. Скажімо, на Арабатській стрілці відмовляються здавати будиночки та номери менше, ніж на шість днів. Якщо відпочивальникам не подобаються побутові умови і вони хочуть виїхати, їм часто не повертають гроші за проживання, сплачені авансом.
У таких «палацах» ще й величезні проблеми з безпекою. Хлопчик у пансіонаті селища Залізний Порт влучив м’ячиком у декоративний фонтан і отримав сильний удар струмом через порушену ізоляцію електропомпи. А дівчинка на гральному майданчику іншої оздоровниці, у селі Приморське, наштрикнулася на гострий шматок заліза, що стирчав з піску. Для її порятунку знадобилася термінова операція.
Заяви про обман надходять до поліції чи не щодня. Але переважна частина пансіонатів має статус звичайних житлових будинків, і документів про оплату проживання тут просто не надають. Тож довести сам факт сплати грошей чи порушення зобов’язань перед клієнтом зазвичай буває дуже важко.

Вл. інф.