Мешканці тимчасово окупованого Криму відтепер матимуть більше оперативної та неупередженої інформації про життя на материковій Україні. Ретрансляцію передач українського радіо на територію півострова вглиб майже на сто кілометрів (включно з містом Джанкой) у тестовому режимі розпочали через передавачі потужністю 1 і 0,25 кВт. Їх розташували між селами Чонгар та Новомиколаївка Генічеського району.

Але це ще не все. Херсонські регіональні радіостанції «Софія» і «Таврія» також отримали ліцензії на використання трьох вільних частот на хвилях 100,9 та 103,6 FM у сусідніх із анексованим Кримом Генічеському та Новотроїцькому районах області, а також у селі Василівка Каховського району. За умовами конкурсу, не менш як половину ефірного часу місцевого мовлення віддадуть саме під інформаційні програми, зазначають у прес-службі Херсонської облдержадміністрації.

«Умови ліцензії передбачають початок мовлення протягом року з дня її отримання. Та творчі колективи радіостанцій запевняють, що трансляція передач у трьох віддалених районах краю розпочнеться вже до кінця цього року», — повідомила «Голосу України» директор департаменту внутрішньої інформаційної політики Херсонської ОДА Ольга Савенко, повідомляє наш власкор Сергій ЯНОВСЬКИЙ.