На тлі арештів і чисток у всіх суспільних сферах Туреччини, що тривають, бойовики Робітничої партії Курдистану на південному сході країни скоїли новий теракт проти військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції. На саморобній міні, встановленій на узбіччі шосе, поблизу міста Сірт, вибухнув автомобіль із військовими. Двоє солдатів загинули, кілька поранені. На місце інциденту було направлено додаткові сили спецпризначенців, які почали пошук бойовиків за підтримки вертольотів.

Тим часом турецьке інформаційне агентство Anadolu Agency поширило повідомлення уряду про те, що зі Збройних сил країни звільнено ще 1684 військовослужбовці, підозрювані у зв’язках із Фетхуллахом Гюленом, якого вважають ідейним організатором і натхненником невдалого перевороту. Це — 87 генералів, 726 офіцерів середньої ланки й 256 — молодшої, 32 адмірали, 59 офіцерів середнього рівня і 63 — молодшого зі складу ВМФ, 30 генералів, 314 офіцерів середнього й 117 молодшого рівня складу ВПС.
У четвер в Анкарі відбулося п’ятигодинне засідання Вищої військової ради країни. На ньому детально за участі прем’єра аналізувалася участь військових у змові. Президент Реджеп Тайїп Ердоган вимагає, щоб армія і розвідка перейшли під повний контроль його адміністрації. Вища військова рада залишила на посаді начальника Генштабу генерала Хулусі Акара. Другим начальником Генштабу призначений генерал Уміт Дундар. Свої посади зберегли командувачі сухопутних військ — генерал Саліх Зекі Чолак, ВПС країни — генерал Абідін Юнал і ВМС — адмірал Бюлент Бостаноглу. Начальником жандармерії призначений генерал Яшар Гюлер. Перед засіданням Вищої військової ради два генерали, які входять до неї, про всяк випадок подали рапорт про відставку. А загалом у відставку відправлено 45 відсотків генералітету країни. Тому рішенням Верховної ради 99 полковникам і капітанам першого рангу було присвоєно звання генералів і адміралів. Термін служби ще 20 генералів і адміралів продовжено на рік.
У Туреччині триває і масова зачистка ідеологічного фронту. В середу за розпорядженням турецької влади були закрито 45 газет, 16 телеканалів, три інформаційні агентства, 23 редакції радіо, 15 журналів і 29 видавництв. При цьому закриваються не тільки центральні, а й регіональні ЗМІ. Прокуратура видала ордери на затримку 47 журналістів популярної і впливової газети «Заман», яку влада вважає рупором ідей проповідника Фетхуллаха Гюлена, котрий живе в США.
А прокуратура країни вже виступила з новою ініціативою. Вона запропонувала конфіскувати майно, що належить родинам 3049 суддів і прокурорів, затриманих у рамках розслідування всіх обставин невдалого перевороту 15 липня.