На бойовому сході нашої країни, як і раніше, напружено. Проросійські військові формування продовжують атакувати українські позиції, прицільно обстрілюють їх із великокаліберної зброї, не шкодують і цивільне населення. За минулу добу (дані на 29.07) російські окупаційні війська 56 разів відкривали вогонь по підрозділах сил АТО, повідомляють у штабі антитерористичної операції.

На донецькому напрямку гарячою точкою залишається Авдіївка. На маріупольському ворожі диверсанти, використовуючи гранатомети і стрілецьку зброю, намагалися захопити опорні пункти ЗСУ в Мар’їнці. Але під нашим вогнем у відповідь відступили. А в результаті обстрілу гібридами Зайцевого й Майорська мінами калібру 120 мм і 82 мм, використання яких заборонено Мінськими домовленостями, постраждали будинки мирних мешканців... Матеріали фотофіксації цього факту передано представникам спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

А тим часом, виступаючи на засіданні постійної ради ОБСЄ у Відні, спеціальний представник цієї організації в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Мартін Сайдік закликав сторони конфлікту «не повертатися до широкомасштабних воєнних операцій»... Він також висловив занепокоєння через постійне збільшення фактів порушень режиму припинення вогню і ймовірне різке зростання кількості жертв у зоні конфлікту на сході України. А для збільшення шансів для сталого прогресу зі встановлення миру спецпредставник ОБСЄ підтримав пакет заходів, який містить питання поновлення контролю українського уряду вздовж усього кордону з Росією. За його словами, мінський процес залежить від політичної волі всіх сторін конфлікту щодо дотримання взятих зобов’язань. «Нині ситуація досить непевна», — заявив він.