За минулу добу (дані на 1.08) терористи 85 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ. Найгарячішою точкою залишається район Авдіївки, повідомляють у штабі АТО. Російські окупаційні війська продовжують порушувати Мінські домовленості.


«На донецькому напрямку противник застосував важку артилерію 152 і 122 мм. У районі Авдіївки вночі було особливо гаряче, ворог використав понад сто боєприпасів. Із мінометів різного калібру, гранатометів і кулеметів били по наших позиціях у Опитному, Авдіївці, Зайцевому й Пісках. Неспокійно було й у Майорську, Кам’янці й Троїцькому», — йдеться в повідомленні.


На маріупольському напрямку по Широкиному й Мар’їнці окупанти застосували міномети різних калібрів. У Красногорівці бойовики вели вогонь із 82-міліметрових мінометів і стрілецької зброї. По Водяному й Старогнатівці працювали ворожі БМП. Біля Мар’їнки, Старогнатівки й Новотроїцького активізувалися ворожі снайпери.


«Близько 22.42 у районі Богданівки була виявлена ДРГ противника чисельністю до 5 осіб. Противник, підійшовши на відстань до 100 метрів, відкрив вогонь зі стрілецької зброї й АГС-17. Завдяки злагодженим діям особового складу вогнем із АГС і стрілецької зброї ворог а було відкинуто. Тривало вогневе зіткнення 18 хвилин», — проінформували в прес-центрі АТО.


На Луганщині позиції ЗС України в районі Новотошківського, Новозванівки й Кримського противник хаотично обстрілював з 82-міліметрових мінометів і гранатометів, провокуючи українських бійців на вогонь. Поблизу Новоолександрівки, Станиці Луганської й Попасної були застосовані гранатомети.