До вже створених 172 об’єднаних територіальних громад додалися ще п’ять — три у Рівненській області та дві у Харківській. Минулої неділі у цих ОТГ відбулися перші місцеві вибори.

 

Відтак у Рівненській області буде створено Смизьку селищну, Висоцьку і Пісківську сільські об’єднані громади. У Харківській області — Мереф’янську міську та Чкаловську селищну об’єднані громади. «Вітаю місцевих жителів, це впевнений і дуже відповідальний перший крок до нової якості життя. Маю надію, найближчим часом до них приєднаються сусідні громади, щоб мати більше ресурсів і можливостей для розвитку. Водночас розраховую на наших парламентаріїв у прийнятті зареєстрованого у Верховній Раді законопроекту №3638 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо механізму стимулювання подальшого процесу добровільного об’єднання територіальних громад». Він дозволить місцевим радам приєднуватися до вже створених об’єднаних громад за спрощеною процедурою», — зауважив віце-прем’єр-міністр  — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, повідомляє його прес-служба.

Нагадаємо, 28 серпня перші вибори відбудуться у семи ОТГ: Іллінецькій міській та Вапнярській селищній об’єднаних громадах Вінницької області; Люблинецькій селищній об’єднаній громаді Волинської області, у Долинській сільській об’єднаній громаді Запорізької області, у Мирогощанській, Локницькій та Козинській сільських об’єднаних громадах Рівненської області.

Вл. інф.