Член Комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, народний депутат України від фракції «Народний фронт» Наталія Кацер-Бучковська звернулася до міністра фінансів Олександра Данилюка з проханням якнайшвидше відновити роботу міжвідомчої робочої групи з питань підвищення ефективності системи оподаткування видобувних галузей.

Як зазначила парламентарій, посилення енергетичної безпеки України практично неможливе без підвищення обсягів видобутку власного газу, повідомляє прес-служба «Народного фронту».

За її словами, незважаючи на те, що уряд заявив про свої амбітні плани стосовно нарощення обсягів видобутку природного газу до 27 млрд. куб. м до 2020 року, роботу над новим режимом оподаткування видобувних галузей зупинено.

Н. Кацер-Бучковська зауважила: збільшення видобутку блакитного палива на 35% до 2020 року потребує активної національної підтримки та залучення додаткових інвестицій.

«Маю надію, що міністр у найкоротший термін організує роботу над системою оподаткування газовидобувної діяльності, що сприятиме досягненню поставлених цілей енергонезалежності та залученню інвестицій в галузь», — резюмувала вона.