Слідчими Генеральної прокуратури України спільно з СБУ 30 липня 2016 року в аеропорту Бориспіль затримано Олександра Єфремова. Про це під час брифінгу 30 липня повідомив Генеральний прокурор України Юрій Луценко (на знімку). За його словами, колишній голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді підозрюється у вчиненні низки кримінальних правопорушень. Як зазначив Юрій Луценко, статті, які інкримінуються О. Єфремову, згідно з КПК не передбачають застосування до нього застави або домашнього арешту як міри запобіжного заходу.

Інформуючи про розслідування кримінального провадження щодо сепаратизму стосовно О. Єфремова, Генпрокурор сказав, що у вказаному провадженні декілька років виконувалися слідчі дії, проводилися експертизи. Тому перед слідством було поставлено завдання — оцінити діяння не за висловлюваннями, а за конкретними діями вказаної особи.

У ГПУ відкривається пряма телефонна лінія: +38 (044) 596 72 01 та електронна пошта: Stop_separatyzm@gp.gov.ua. На цю адресу і телефон громадяни можуть надавати інформацію щодо осіб, які були причетні до організації та проведення так званих референдумів на окупованій території Донбасу і які своїми діями посягнули на територіальну цілісність України, повідомляє прес-служба відомства.

Фото Інни СОКОЛОВСЬКОЇ (УНІАН).