Андрій Онисько (с. Пістинь, Івано-Франківська область.):

З незаконною рубкою на території Національного природного парку «Гуцульщина» боремося декілька років. Навіть проводили мітинг під Міністерством екології та природних ресурсів, але нас не чують. Що робити? До кого звертатись?

Народний депутат Юрій Дерев’янко (на знімку):

— На жаль, сьогодні справді продовжується умисне і широкомасштабне знищення лісових ресурсів на території парку «Гуцульщина». Такі дії мають місце, попри заборону на проведення суцільних санітарних рубок, вирубування дуплястих дерев та проведення всіх видів поступових та суцільних рубок. Складається враження, що сформувалася стійка організована корупційна схема, спрямована на знищення об’єктів природно-заповідного фонду, для якої чинні приписи екологічного законодавства не мають жодного значення. Це відбувається навіть при тому, що міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак у травні, об’їжджаючи територію НПП «Гуцульщина», переконався у наявності фактів численних порушень лісового та природоохоронного законодавства.

Після виявлених порушень було звільнено керівника Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області Ігоря Стефурака, але незаконні рубки на території парку тривають. Зокрема, на початку липня громадські активісти зафіксували відповідні фотофакти. Вказані порушення законодавства вже набули системного характеру. Враховуючи це, я звернувся із запитом до міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака, в якому вимагаю зупинити незаконні рубки в НПП «Гуцульщина» та притягнути винних до відповідальності.