У Сєверодонецьку запущено пілотний проект, що дає змогу зареєструвати шлюб протягом доби. Ця послуга передусім розрахована на переселенців і жителів непідконтрольних територій, а також на військовослужбовців.

Проект презентував міністр юстиції України Павло Петренко, який прибув у Сєверодонецьк із цієї нагоди. «З початку поточного року в Луганській області зареєстровано 1500 шлюбів, третя частина з яких — за прискореною процедурою», — сказав міністр. Такою послугою переважно користувалися люди, які перебувають на неконтрольованих територіях, але хочуть мати українські документи про одруження. Щоб укласти шлюб, необхідно приїхати, як мінімум, тричі, а це на теперішній час дуже дорого.
У день презентації проекту документи про сімейний союз одержали три пари. Молодята Сергій і Аліна Запари спеціально приїхали до Сєверодонецька зі Старобільська, щоб скористатися експрес-реєстрацією. До речі, за два роки АТО десять військовослужбовців зі Львівської області одружилися з мешканками Луганщини. У результаті цих шлюбів уже народилося п’ятеро дітей.

Луганська область.