На Тернопільщині 29-річний чоловік загинув від ураження електричним струмом. Нещасний випадок стався у Теребовлянському районі. Загиблий у себе вдома проводив зварювальні роботи. Проводи від зварювального апарату не були належним чином ізольовані. Це порушення техніки безпеки й вартувало чоловікові життя. Це вже другий смертельний випадок за останній час внаслідок ураження електричним струмом у регіоні. Кілька тижнів тому в Гусятині від ураження електрикою загинув 21-річний юнак.

 

Також нещодавно, аби заробити декілька гривень, двоє чоловіків з Чортківщини задумали обікрасти трансформатор. Їх метою були металеві пластини, які злодії планували здати на брухт. Як згодом встановили чортківські поліцейські, до підстанції крадії проникали двічі. Першого разу їм вдалося винести кілька металевих пластин після розукомплектування п'яти рубильників. Друга спроба виявилася менш вдалою. Одного із злодюжок вдарило струмом, а його "помічник", побачивши це, накивав п'ятами.

 

Крадія-невдаху у трансформаторній підстанції виявили перехожі та викликали швидку. Спроба розжитися легкими грішми могла вартувати чоловікові життя, але цього разу йому пощастило -- відбувся легким ударом струму та переляком. Особу втікача поліцейські також встановили. Обом чоловікам інкримінують крадіжку, поєднану з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище.

 

Галина МИКОЛИН.

 

Тернопільська область.

 

Голос України