«Коли я сказав в інтерв’ю, що Путін «не піде в Україну, так і запишіть. Я мав на увазі: якщо я стану президентом. Він уже в Криму!» — написав Трамп у Твіттер. «Отож, за всіх рішучих заяв Обами щодо Росії і України, росіяни вже захопили Крим і продовжують натиск. Ось що я сказав!»


Таке роз’яснення кандидат у президенти США від республіканців Дональд Трамп був змушений зробити після критики, спричиненої його інтерв’ю телеканалу ABC News. Тоді Трамп заявив, що Путін «не піде в Україну» і що «люди в Криму... хотіли би більше бути з Росією, а не там, де вони були». А кореспонденту телеканалу ABC Джорджу Стефанопулосу, який припустив, що Трамп узагалі нічого не знає про анексію Криму Росією, він відповів: «Я знаю це точно. Два роки тому, приблизно. Так? Приблизно. Він був захоплений під час президентства Обами... Я сказав так... Добре, це було два роки тому. Я маю на увазі, ви хочете все повернути, ви хочете почати третю світову війну, щоб отримати його (Крим) назад?» — сказав Трамп. Очевидно саме це слід вважати поясненням намірів республіканця в разі його перемоги визнати анексію Криму законною — страхом роздратувати Росію, виступаючи проти незаконних та агресивних дій Кремля.


Тим часом нинішній президент США Барак Обама був змушений вкотре після заяв одіозного кандидата заспокоювати партнерів США і НАТО. «За умов російської агресії ми не збираємося відвертатися від наших союзників у Європі. Ми маємо намір залишатися об’єднаними в НАТО, що є найсильнішим альянсом у світі», — заявив він в Атланті у зверненні до з’їзду організації американських ветеранів-інвалідів.