Лист українських парламентаріїв на адресу Голови Комісії у закордонних справах Національних зборів Франції Е. Гігу, Голови Комісії у закордонних справах, оборони та збройних сил Сенату Франції Жан-П’єра Рафарена, голови групи дружби Франція—Україна Сенату Франції Е. Морея, голови міжпарламентської групи дружби Франція-Україна Національних Зборів Франції Р. Повроса щодо незаконного візиту на територію Криму 29—31 липня 2016 року французьких парламентаріїв.

 

«Шановні колеги,
Користуємося цією нагодою, щоб вкотре висловити Вам свою вдячність за особистий внесок у міжнародну підтримку України в її зусиллях з відновлення суверенітету та територіальної цілісності, зокрема за тверду позицію щодо засудження незаконної окупації Автономної Республіки Крим Росією, поширення об’єктивної інформації щодо масових й систематичних порушень прав людини на окупованих територіях.

Водночас, змушені висловити своє обурення з приводу незаконного візиту на територію Криму 29—31 липня 2016 року французьких парламентарів.

В Україні вважають, що такі вояжі підривають зусилля світової спільноти у відновленні територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах. Розглядаємо політиків, які беруть участь у подібних заходах, інструментом російського агресора та його пропаганди.

Ми впевнені, що цим діям буде надана належна оцінка з боку французького політикуму і Ви приєднаєте свій голос до їх рішучого засудження громадськістю та депутатським корпусом Франції. Закликаємо Вас також вжити усіляких можливих дій для неповторення у майбутньому подібних акцій, які демонструють не лише нехтування загальновизнаними нормами міжнародного права і цивілізованої поведінки, але й свідому гру на боці експансіоністської політики Кремля.

 

З повагою, Голова Комітету у закордонних справах Г. ГОПКО, Заступник Голови Комітету з питань європейської інтеграції М. ІОНОВА, Співголова депутатської групи Верховної Рада України з міжпарламентських зв’язків з Французькою Республікою А. ШКРУМ, Співголова депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Французькою Республікою О. ГОНЧАРЕНКО.»