Валерій ІГНАТЕНКО із села Птича Дубенського району Рівненщини у січні нинішнього року підписав контракт на проходження військової служби і став бійцем 54-го розвідувального батальйону. Неодноразово брав участь у бойових діях у зоні АТО, щоразу успішно відбиваючи атаки найманців.

 

24 липня Валерій Ігнатенко опинився на межі життя й смерті внаслідок того, що міна, випущена бойовиками, вцілила просто в бліндаж. Четверо бійців загинули відразу, а непритомного Валерія доправили до Дніпропетровської обласної лікарні імені Мечникова. У нього діагностували черепно-мозкову травму, проникаюче поранення грудної клітки, травматичний розрив легені, травми кінцівок. Головний лікар Сергій РИЖЕНКО ось так прокоментував цей випадок: "Валерій, 36 років, ЗСУ. Вибухова хвиля відкинула на кілька метрів. Великий осколок, поламавши ребра, пробив легеню. Значна крововтрата. Перелито майже три літри крові. Операція в Мечникова понад три години. Успішно".

 

Відбулася вже й повторна операція. Попереду ще одна -- на голові. При цьому нехай не згасають віра та надія, що Валерій Ігнатенко стане на ноги і житиме довго-довго. 

 

Тим часом Валерій уже прийшов до тями, упізнавши дружину Тетяну, яка у важкий час приїхала до Дніпра підтримати чоловіка. А вдома на батька чекає ще й неповнолітній син.

 

Євген ЦИМБАЛЮК.

 

Рівненська область.

 

Голос України