Сергій Шевченко (м. Нововолинськ, Волинська обл.):

Після неодноразових звернень шахтарів до високопосадовців усіх рівнів, заборгованість у зарплаті лише зростає. Складається враження, що профільний міністр проблеми гірників ігнорує. Хто може допомогти у вирішенні цього питання? Чи виплатять шахтарям заборговані кошти?

Народний депутат від фракції «Народний фронт» Ігорь Гузь (на знімку):

— У березні парламент проголосував за законопроект, який передбачає виділення 100 мільйонів гривень на добудову шахти №10 — єдиної копальні, що будується в Україні. Досі жодної копійки не надійшло на рахунки вугільних підприємств. Міністр палива та енергетики Ігор Насалик мав би розробити план щомісячного надходження пропорційної суми на продовження будівництва шахти №10. Вже понад три місяці, після його призначення на цю посаду, нововолинські шахтарі так і не почули жодної пропозиції для розв’язання їхніх проблем. Обіцяної стратегії розвитку вугільної галузі також немає, борг за спожиту електроенергію та з виплати зарплат зростає, видобуток вугілля, порівняно з минулим роком, різко впав. Непроста ситуація, яка тягне за собою соціальне напруження не лише в Нововолинську, а й загалом в області. Наші шахтарі на знак протесту вже голодували на вулиці Банковій у Києві, проводили мітинг під урядом. До міністра не достукатися, руху у вирішенні шахтарського питання досі немає. Людям треба дати чітке бачення ситуації.

Ігор Насалик за понад сто днів своє роботи на посаді міністра навіть не поцікавився ситуацією та не дотримав свого обіцяного слова відвідати Волинь. Напевне, він повторює долю колишнього міністра.

Я закликаю профільного міністра нарешті звернути увагу на проблеми волинських шахтарів. Адже саме він має відповісти, як вирішити нагальні питання шахтарів.