На Луганщині починає діяти тариф на централізоване водопостачання і водовідведення для жителів населених пунктів, які обслуговує Попаснянський районний водоканал. А він обслуговує не лише населення та суб'єкти господарської діяльності української території регіону, але й ПервомайськКадіївку (Стаханов), Голубівку (Кіровськ), Брянкуінші міста, які нині перебувають у тимчасовій окупації проросійських бойовиків.

 

НКРЕКП ухвалило рішення про встановлення КП "Попаснянський районний водоканал" "економічно обґрунтованого тарифу на централізоване водопостачання/водовідведення для населення та юридичних осіб, які не є суб'єктами господарської діяльності у сфері водозабезпечення". Отже, віднині водозабезпечення становитиме 7,164 грн/м куб. з ПДВ і водовідведення -- 19,50 грн./м куб. з ПДВ.

 

Коментуючи цю ситуацію, заступник голови Луганської ОДА Юрій КЛИМЕНКО констатував, що роботи з монтажу приладів обліку води на лінії розмежування вже завершено, тарифи встановлено. Отже, КП "Попаснянський районний водоканал" повністю готове до укладання договору з ТОВ "Джерело нового життя" у рамках попередніх домовленостей Трьохсторонньої контактної групи в Мінську.

 

"Це дасть можливість постачати воду нашим українським громадянам, які проживають на окупованій частині області та потерпають від нестачі водозабезпечення. Ми відповідально ставимося до виконання Мінських угод і відходити від них не збираємося ні на крок, як би цього декому не хотілося", -- наголосив Юрій Клименко.

 

Павло ВОРОНЦОВ.

 

Луганська область.

 

Голос України