За минулу добу (дані на 3.08) проросійські угруповання 71 раз відкривали вогонь по наших позиціях, йдеться у зведенні прес-центру АТО. Крім того, практично весь день тривали ворожі мінометні обстріли житлових районів населених пунктів поблизу Донецька. У районі міста противник організував розвідувальні польоти БПЛА.
«На донецькому напрямку противник не припиняє збройні провокації на ділянці Красногорівка — Авдіївка — Горлівка. Тут російські окупанти застосували 120 і 82-мм міномети, гранатомети, кулемети великого калібру й стрілецьку зброю, а під Луганським і Майорським БМП. Найгарячіше було в Зайцевому, там ворог застосував заборонену Мінськими домовленостями надважку ствольну артилерію.
На Луганщині окупанти вели як прицільний, так і хаотичний мінометний і гранатометний вогонь по Новозванівці та Кримському. Новоолександрівка й Золоте потрапили під ворожий гранатометний вогонь. У Станиці Луганській ворог застосував БМП. У Новозванівці також активізувався снайпер», — зазначили в прес-центрі АТО.
Минула доба на маріупольському напрямку пройшла неспокійно.
За інформацією прес-офіцера сектору «М» Івана Чміля, тут зафіксовано 26 гібридних обстрілів зі зброї, забороненої Мінськими домовленостями. «Крім Красногорівки, також дуже важко було в Мар’їнці. Наші позиції обстрілювали і днем, і вночі. У Красногорівці, Мар’їнці, Талаківці позиції наших військ обстрілювали з 82-мм і 120-мм мінометів. 14 разів українські військові відкривали вогонь у відповідь зі стрілецької зброї, гранатометів і мінометів», — заявив він.
«Крім того, у Мар’їнці вже другу ніч поспіль наші позиції обстрілює ворожий танк. Зараз ситуація більш нормалізована, ніж уночі. Я думаю, що це пов’язано з переговорами в Мінську», — додав прес-офіцер.
Тим часом у Мінську почалася чергова зустріч представників Тристоронньої контактної групи. На порядку денному — питання безпеки й обмін заручниками.