Народні депутати України Ганна Гопко, Віктор Вовк, Григорій Немиря та Валерій Писаренко взяли участь у з’їзді Демократичної партії США, що відбувся наприкінці липня у Філадельфії.

Під час з’їзду Демократичної партії українська делегація зустрілася з колишнім Держсекретарем США Мадлен Олбрайт, директором Інституту у справах жінок, миру та безпеки Джорджтаунського університету та співзасновником ініціативи жінок «Сенека» Мелан Вервір, командою кандидата в президенти США, відповідальною за зовнішню політику, експертами аналітичних центрів.

Також відбулися зустрічі із представниками інших держав, зокрема, спікерами парламентів Грузії Давідом Узупашвілі та Швеції Урбаном Ахліном, з міністром закордонних справ Болгарії Даніелем Мітовим. Серед обговорених питань: хід реформ в Україні, співпраця з ЄС та отримання безвізового режиму, поглиблення взаємодії з НАТО та спільні заходи для безпеки в Чорноморському регіоні.

На з’їзді демократів українській делегації було приділено окрему увагу. 

Українські парламентарії, незважаючи на приналежність до різних фракцій, обстоювали одностайну позицію щодо безпекових інтересів України та наголошували, що наступний президент США має відвідати Україну, чого не було за два президентські терміни Барака Обами.

За повідомленням інформаційного управління апарату Верховної Ради України.

Фото прес-служби депутата.