Невдалий військовий переворот у Туреччині завдав країні значних економічних збитків. Про це заявив 2 серпня виданню Hurrіyet Daіly News міністр митниці й торгівлі країни Бюлент Тюфенкчі. За його словами, «всі ці літаки, вертольоти, зброя, снаряди й будівлі, втрати, за попередніми підрахунками, становитимуть, як мінімум, 300 млрд. турецьких лір (майже 100 млрд. доларів).

 

Міністр визнав, що в результаті путчу країна втратила велику кількість замовлень з-за кордону, зокрема, «багато іноземців скасували свої поїздки в Туреччину». Він наголосив також, що збройний заколот негативно позначився на державному іміджі, «начебто Туреччина є країною третього світу». Він заявив, що в країну не приїдуть люди, «які бачили танки на вулицях і стрілянину по парламенту».

Тюфенкчі нагадав, що туристичний сектор продовжує зазнавати труднощів, оскільки через напружену ситуацію в країні довелося скасувати майже мільйон бронювань. Це пов’язано з рішенням уряду відкласти відпустки понад трьох мільйонів турецьких громадян. Він підкреслив, що турбізнес за короткий строк сильно постраждав через терористичні атаки, кризу у відносинах із Росією та спробу перевороту.

На думку міністра, для виправлення економічної ситуації турецька влада має розпочати масштабну рекламну кампанію з покращення іміджу країни. «Для цього повинні об’єднати зусилля багато підприємців, артистів, спортсменів й політиків», — зазначив глава мінторгівлі.