У Бережанському краєзнавчому музеї на Тернопільщині відкрили виставку картин-ілюзій "Двовзори" відомого українського художника, члена НСХУ Олега ШУПЛЯКА. Його творчість неординарна та своєрідна. Адже з картин майстра постають Тарас Шевченко на тлі гайдамаків, Гоголь на тлі різдвяної ночі, Леся Українка на тлі волинської природи.

 

Понад 60 полотен виконані в техніці, характерній для специфічно виробленого художником стилю оптичної ілюзії, кілька картин -- у стилі 3D.

 

Слава цього сучасного художника сягає далеко за межі України. За останні роки Олег Шупляк виставляв свої оригінальні картини з подвійним і потрійним змістом не лише у нашій країні, а й у Великій Британії, Росії, Японії, Кореї, США, Данії, Литві, Польщі, Угорщині, Іспанії.

 

Олега Шупляка нагороджено обласною премією ім. Михайла Бойчука за вагомий внесок у розвиток образотворчого мистецтва, золотою медаллю лауреата і дипломом "За майстерність і створення унікального стилю в образотворчому мистецтві" міжнародним фондом "Культурне надбання", іншими нагородами та відзнаками.

 

Галина МИКОЛИН.

Фото автора.

 

Тернопільська область.

 

Голос України