За період роботи четвертої сесії підкомітет з питань державної служби та служби в органах місцевого самоврядування запропонував для розгляду на засіданнях Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування два десятки проектів законів.

Більшість документів стосувалася уточнення положень чинного законодавства. Так, серед розглянутих документів закон про службу в органах місцевого самоврядування, зміни до деяких законодавчих актів щодо персональної матеріальної відповідальності посадових та службових осіб, закон про особливості застосування окремих положень закону про державну службу тощо.

Стаття 14 базового закону про державну службу передбачає утворення Комісії з питань вищого корпусу державної служби як постійно чинного колегіального органу, працюючого на громадських засадах. Встановлено також, що до її складу має входити представник, визначений Верховною Радою за поданням профільного комітету, до предмета відання якого належать питання державної служби. Кандидатура ця повинна бути з числа осіб, які займають посади вищого корпусу державної служби. Комітет розглянув це питання та вніс на розгляд законодавчого органу проект постанови про визначення представника Верховної Ради до складу Комісії з питань вищого корпусу державної служби.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради.