Депутати Дніпропетровської облради внесли зміни до обласного бюджету, який за підсумками першого півріччя перевиконано більш як на 14%.

Додаткові кошти направлять на будівництво водогонів, благоустрій, зокрема, ремонт житлових будинків та освітлення вулиць у містах і селах та енергозбереження (пункти доочищення води, модернізації котелень тощо).

Болючим питанням для Дніпропетровщини був стан доріг. Цьогоріч із обласного бюджету вже було виділено понад 400 млн. грн. на їхнє відновлення, майже половину запланованих робіт вже проведено. На думку голови Дніпропетровської облради Гліба Пригунова, вже спостерігається позитивна динаміка. На це спрямують додаткові 90 млн. грн., сконцентрувавши ресурси обласного бюджету, міст, районів і територіальних громад. «Тож за підсумками року на ремонт доріг буде витрачено майже півмільярда», — зазначив Гліб Пригунов. Марганець, Нікополь і Покров (Орджонікідзе) отримають із обласного бюджету субвенцію у 38 млн. грн. для встановлення індивідуального опалення в квартирах мешканців цих міст. Оскільки централізоване опалення дійшло до такого стану, що вже не може використовуватися.

Згідно із проголосованими змінами до обласного бюджету ухвалено і виділення другого траншу на виконання депутатських повноважень у сумі 20 млн. грн. За словами Гліба Пригунова, сьогодні 80% тих коштів, які раніше були виділені на виконання завдань виборців, уже витрачені.

Дніпропетровська область.