Дніпропетровщина першою в Україні впроваджує проект електронного паспорта спортсмена. Відповідну угоду в середу підписали представники ОДА та розробники.


Усю інформацію про атлетів регіону — графік їхніх тренувань, досягнення, результати медоглядів — об’єднають у єдину базу. Спортсменам видадуть електронні картки, де зберігатимуться дані про них.

 

За словами розробника проекту, очільника федерації регбі Дніпропетровської області Дениса Давидова, система стане у пригоді і спортсменам, і тренерам, дасть змогу систематизувати роботу, отримувати достовірну інформацію про реальні показники. Такі картки допоможуть атлетам Дніпропетровщини контролювати свій спортивний розвиток. Зокрема, у майбутньому програма зможе прораховувати, наскільки ті готові до змагань, чи ефективні тренування, та за потреби коригувати програму навантажень. У подальшому можливе і спортивне планування — система визначатиме готовність атлета до чемпіонатів, обиратиме найкращих до участі в змаганнях.


Волонтери вже розробили програмне забезпечення електронного паспорта. Наступним етапом стане підписання угоди з Ощадбанком, який виготовлятиме відповідні картки.


Першими ноу-хау випробують п’ять федерацій Дніпропетровщини — регбійна, якій і належить ідея, веломотокросу, плавання, легкої атлетики та дзюдо. Тестуватимуть нововведення 4—5 місяців. А вже наступного року перейти на електронний паспорт запропонують усім атлетам регіону, спортивним клубам та федераціям.


У подальших планах — впровадження карток і для майбутніх чемпіонів — дітей, які тренуються у спортивних секціях. «Батьки зможуть зайти на спеціальний веб-портал та побачити, які результати має їхня дитина», — зазначив заступник голови ОДА Каміль Примаков.

 

Дніпропетровська область.

 


На знімку: начальник управління молоді та спорту ОДА Олександр Пшеничников, заступник голови ОДА Каміль Примаков, очільник федерації регбі Дніпропетровської області Денис Давидов (зліва направо).


Фото прес-служби ОДА.