Італійський парламент не підтримав скасування санкцій проти Російської Федерації, чим підтвердив послідовну позицію в цьому питанні. Про це повідомив народний депутат від фракції Блок Петра Порошенка, співголова групи з міжпарламентських зв’язків з Італійською Республікою Сергій Алєксєєв.

«Щиро дякую італійським колегам за тверду та послідовну позицію щодо збереження санкцій проти Росії. Рішення парламенту демонструє розуміння італійським політикумом важливості такої консолідованої позиції», — написав він на своїй сторінці у Фейсбук.

Народний депутат нагадав також, що у травні під час офіційного візиту делегації народних депутатів України до Риму було проведено багато зустрічей з італійськими колегами та представниками Італії в ПА ОБСЄ, ПАРЄ та ПА НАТО. «На кожній зустрічі ми наголошували: санкції — єдиний дипломатичний метод стримування російської агресії. Дуже радий, що наші аргументи були почуті, незважаючи на ту потужну кампанію проти санкцій, що її розгорнули проросійські політики та бізнесмени, які зазнають збитків через такі кроки. Важливо також пам’ятати, що саме за головування Італії в ЄС були ухвалені санкції проти Росії, однак, на жаль, нині в цій країні багато проросійськи налаштованих рухів, що постійно порушують питання можливості їхнього скасування», — зауважив він.

За словами С. Алєксєєва, наші міждержавні відносини зараз не є простими, хоча за останній час відбулися суттєві позитивні зрушення. «Італійці — прагматична нація, тому їм треба демонструвати, що Україна — це країна можливостей», — додав він і зазначив, що міжпарламентська група дружби Україна — Італія робить для цього все можливе.

Так, за словами обранця, вже у вересні може бути підписано Меморандум про співпрацю між парламентами наших країн, який формалізує відносини і надасть можливість для нових напрямків співпраці. 

Крім того, на рівні парламентської групи дружби вирішено закріпити за конкретними депутатами співпрацю з певними регіонами Італії, що дозволить не тільки ефективніше доносити об’єктивну інформацію про ситуацію в Україні, а й сприятиме залученню інвестицій.

Вл. інф.