Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 3-й тур.


6 серпня. «Сталь» — «Волинь». 1:0. Дніпро. «Метеор». 700 глядачів. Рефері — Головков (Луганська область). Гол: Деул, 12. Вилучено Шабанова («Волинь», 88, два попередження).


«Динамо» — «Дніпро». 1:0. Київ. НСК «Олімпійський». 17 286 глядачів. Рефері — Вакс (Хмельницький). Гол: Мораес, 62.


7 серпня. «Олімпік» — «Зірка». 4:2. Стадіон «Зірка». 3 988 глядачів. Рефері — Кутаков (Київська область). Голи: Матяж, 53, Шестаков, 59, Поступаленко, 73, Корнєв, 87 — Лупашко, 69, Загальський, 90+3. За обопільною згодою команд цей матч відбувся в Кропивницькому.


«Ворскла» — «Карпати». 1:1. Полтава. Стадіон імені Олексія Бутовського. 1 200 глядачів. Рефері — Абдула (Харків). Голи: Коломоєць, 76 — Грисьо, 25.


«Шахтар» — «Олександрія». 1:0. Львів. «Арена-Львів». 1 495 глядачів. Рефері — Березка (Київська область). Гол: Ісмаїлі, 36.


«Зоря» — «Чорноморець». 4:0. Запоріжжя. «Славутич-Арена». 1 300 глядачів. Рефері — Іванов (Донецька область). Голи: Караваєв, 15, 30, Петряк, 22, Чайковський, 73.


Поєдинок у столиці, котрий зібрав більш-менш пристойну аудиторію, виправдав сподівання. Оновлений «Дніпро» під орудою Дмитра Михайленка продовжує завойовувати симпатії не лише своїх вірних прихильників. І київським уболівальникам припала до душі бойова і завзята гра гостей.


Ще до перерви вони мали відмінний момент забити, коли Близниченко вивів на ударну позицію Баланюка, котрий метрів з десяти влучив у дальню стійку. Взагалі «Дніпро» намагався гостро і швидко контратакувати флангами. І то було привабливе протистояння.


Після відпочинку «Динамо», зрозумівши, що з опонентами жартувати не варто, помітно активізувалися. Як підсумок — гол у ворота дніпровців. Щоправда, і гості могли забити. Сваток головою після навісної передачі Кравченка відправляв м’яч у нижній кут воріт киян. Лише майстерність і досвід Шовковського врятували «динамівців».


***


Дмитро Михайленко:


— Програвати завжди прикро. Але радує те, що ми діяли на пристойному рівні з лідером чемпіонату. Скажу, що моя заслуга тут мінімальна. Це більше плоди роботи академії й тих тренерів, які виховували молодь. Подяка досвідченішим гравцям, без яких не почувалися б надійно та спокійно. Насамперед це Кравченко, Чеберячко, Політило та Польовий. Без них нам би було сутужно.


Приємно, що до нас повернувся досвідчений 27-річний бразилець Піко. Сезон тривалий — 34 поєдинки в чемпіонаті, і будь-який досвідчений гравець — на вагу золота. Якщо в матчі з «Динамо» від нас ніхто не чекав перемоги, а чекали гідної гри, то в іграх із командами, які нам до снаги долати, потрібно набирати очки.


— Які завдання перед вами ставило керівництво?


— Ми повинні прийняти ту ситуацію, що склалася тепер у нашому клубі. Залишилася невелика кількість гравців, які мають досвід матчів у Прем’єр-лізі. Тому про турнірні завдання зі мною ніхто не розмовляв. Але ми розуміємо, що «Дніпро» навіть у такому складі залишається брендом, і ми не можемо підвести наших уболівальників і наше місто. Звісно, наші завдання будуть скромнішими, ніж ті, котрі були в останні роки. Думаю, що з цією молоддю «Дніпро» може багато чого досягти, але на це потрібен час.


— Очікуєте повернення Ротаня?


— Це саме та людина, повернення якої ми всі дуже чекаємо, але не все залежить від нас.


— Чи правда, що керівництво вирішило питання заборгованості?


— Із тренерським штабом розрахувалися повністю. З приводу футболістів я не володію ситуацією до кінця. Але після тривалого важкого періоду тепер її можна назвати стабільною.


***


Сергій Ребров:


— Була дуже важка гра. Напевно, «Дніпро» обрав єдину правильну тактику — компактно зіграти в обороні й діяти на контратаках. У першому таймі гості мали моменти, щоб відкрити рахунок, але в другому таймі ми серйозно перебудувалися й забили м’яч. У нас іще були нагоди відзначитися, але ті команди, які приїжджають до нас, незалежно від віку й досвіду гравців діють організовано. Непросто розкривати таку оборону. Найважливіше, що сьогодні ми взяли три очки.


***


Перша ліга. 3-й тур. «Миколаїв» — «Гірник Спорт» (Горішні Плавні). 0:1. «Нафтовик» (Охтирка) — «Скала» (Стрий). 1:2. «Верес» (Рівне) — «Тернопіль». 4:2. «Черкаський Дніпро» — «Десна» (Чернігів). 1:0. «Полтава» — «Суми». 0:2. «Іллічівець» (Маріуполь) — «Інгулець» (Петрове). 1:0. «Оболонь-Бровар» (Київ) — «Арсенал Київ». 0:1. «Геліос» (Харків) — «Авангард» (Краматорськ). 0:0. «Колос» (Ковалівка) — «Буковина» (Чернівці). 3:1.
«Верес», «Іллічівець» — по 9 очок, «Геліос», «Черкаський Дніпро» — по 7, «Десна», «Оболонь-Бровар», «Полтава» — по 6, «Колос», «Скала», «Суми», «Арсенал Київ» — по 4, «Буковина», «Гірник-Спорт» — по 3, «Авангард» — 2, «Нафтовик», «Миколаїв» — по 1, «Інгулець» — 0, «Тернопіль» — 0.

 

Фрагмент матчу.

 

Жуніор Мораес забив переможний м’яч.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.