За один день у системі охорони здоров’я області відбулося дві важливі події — і обидві в Лисичанську. Тут при Луганській обласній дитячій клінічній лікарні відкрито відділення реанімації та інтенсивної терапії немовлят, а також запрацював обласний наркологічний диспансер.


Ці події дуже важливі для регіону, якщо врахувати, що медустанови два роки тому були евакуйовані з Луганська й створені заново. Зокрема, робота дитячої клінічної лікарні в Лисичанську була відновлена в березні минулого року. За цей час стаціонарне лікування пройшли до 5 тисяч хворих дітей, а в поліклінічному відділенні обслужили понад 15 тисяч пацієнтів.


На відділення для реанімації немовлят обладміністрація витратила понад 10 мільйонів. Крім того, з обласного бюджету виділено 4,6 млн. грн. на придбання медичного обладнання. Найближчим часом також придбають апарат штучної вентиляції легенів для немовлят і реанімобіль, на який уже виділено 4600 тис. грн.


Загальна вартість виконання робіт з облаштування диспансеру становила 497 тисяч гривень. На придбання медичного обладнання з обласного бюджету виділили 1 мільйон 224 тисячі гривень. Також закуплено комп’ютерну техніку для створення електронної бази медичних карт стаціонарного хворого.

Луганська область.